bezoekersinfo

Huisregels

Om voor iedereen het bezoek aan het Drakenbootfestival een leuke dag te laten zijn, gelden een aantal “huisregels” op het hele festivalterrein. U leest ze hier: Huisregels

Munten & pinnen

Op diverse plekken op het terrein staan muntautomaten waar je consumptiemunten kunt kopen, met contant (alleen briefgeld) of pin. Je kunt hier geen contant geld opnemen. Met de drakenboot consumptiemunt kun je zowel eten als drinken afrekenen bij de barren en foodtrucks. De munten zijn het hele weekend geldig. 

geen Eten/drinken mee

Het is niet toegestaan om zelf etenswaren/drinken mee te nemen naar het festivalterrein, met uitzondering van baby-/dieetvoeding. Er staan diverse barren en foodtrucks op het terrein waar een groot assortiment aan eten een drinken verkrijgbaar is. 

Geen glas en blik

Op het festivalterrein wordt alles uitgeschonken in plastic. Glas en blik mogen niet mee het terrein worden opgenomen.

Geen paraplu's

Op vrijdagavond en zaterdagavond is het meebrengen en gebruik van paraplu's niet toegestaan. Paraplu's worden bij de entree van het hoofdterrein ingenomen en kunnen bij het naar huis gaan weer worden opgehaald. Hier is echter geen controle op, het achterlaten van uw paraplu is op eigen risico.

Kind uit het oog verloren?

Kijk eerst goed om je heen voordat je van je plek wegloopt, vaak zijn kinderen toch in de buurt. Geef vermissing daarna direct door aan een van de beveiligers of medewerkers van het Drakenbootfestival. Zij zoeken meteen contact met de omroeper, die de vermissing direct via de omroepinstallatie meldt over het hele festivalterrein. Schrijf voor vertrek van huis bij kinderen hun naam en eventueel telefoonnummer op de onderarm, een speciale armband, of hang een koordje om de hals.

Weer of geen weer

We kunnen alles regelen, maar op het weer hebben we helaas geen invloed. Natuurlijk gaan we uit van lekker zonnig weer, maar ook bij regen of kou gaat het Drakenbootfestival gewoon door. Er zijn voorbereidingen getroffen om grote delen te overdekken bij regen. Bij onweer zal echter vanwege de veiligheid van iedereen de drakenbootrace (tijdelijk) stilgelegd worden. Dit geldt ook voor de concerten. Maar wat betreft het weer aanvaardt de organisatie geen verantwoordelijkheid. Wees dus voorbereid: neem zonnebrandcreme mee, regenkleding of een warme trui!


 

Flyeren

Voor het uitdelen van flyers en samples op het festivalterrein of in de directe omgeving moet vooraf schriftelijk toestemming worden aangevraagd bij de organisatie. Illegale flyeraars worden van het terrein verwijderd en ontvangen na afloop een factuur.

Toiletten/Wildplassen

Er zijn op diverse plekken op het festival toiletten aanwezig. Wildplassen is vanzelfsprekend niet toegestaan. Ook door de politie wordt er op toegezien dat de groenvoorzieningen niet als openbaar toilet wordt gebruikt, wees dus sociaal Ún riskeer geen boete. 

EHBO

Er is een EHBO-post aanwezig op het festivalterrein. 

Openbare orde en veiligheid

In nauwe samenwerking met de Security, Gemeente en politie doet de organisatie van het Drakenbootfestival er alles aan om zorg te dragen voor je veiligheid. Veel extra maatregelen zullen niet direct zichtbaar zijn, maar je kunt er zeker van zijn dat er alles aan gedaan wordt om het Drakenbootfestival zo ordelijk en veilig mogelijk te laten verlopen. Echter met meer dan 50.000 bezoekers kunnen wij dit niet zonder jouw hulp. Daarom spreken wij iedereen aan op zijn/haar eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Houd je aan de regels en volg de aanwijzingen van de Security, organisatie en politie op. Signaleer je ongeregeldheden, meldt dit dan direct bij de organistie of Security. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het Drakenbootfestival voor iedereen plezierig verloopt.

Geen gevaarlijke voorwerpen

Slag-, steek- of vuurwapens en daarop lijkende voorwerpen (zoals zakmessen, schroevendraaiers, leathermans en kurkentrekkers) zijn ten strengste verboden. Alle materialen, die als zodanig worden aangezien, worden direct in beslag genomen en niet meer geretourneerd. Personen die slag-, steek- of vuurwapens bij zich hebben worden overgedragen aan de politie.

Alcohol- en drugsgebruik

Op en rondom het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. Ten aanzien van alchoholgebruik is het terrein tijdens het Drakenbootfestival speciaal aangewezen als festivalterrein, waardoor het nuttigen van alcohol in beperkte mate toegelaten wordt. Handel in alcohol en drugs is ten strengste verboden. Zowel bij de publieksingangen als op het veld wordt hierop gecontroleerd. Overtreders worden direct van het terrein verwijderd en overgedragen aan de politie.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen kunnen worden ingeleverd en afgehaald bij het Informatiepunt. Over alle gevonden spullen die niet tijdens het festival worden afgehaald, kan nog tot 15 september per email contact worden opgenomen met de organisatie. Daarna gaan alle waardevolle gevonden voorwerpen naar de afdeling Gevonden Voorwerpen op het hoofdbureau van de politie.