Drakenbootrace Buurten & Verenigingen - geannuleerd

inschrijfformulier

Er waren helaas te weinig aanmeldingen van teams voor de Drakenbootrace, daarom is de Drakenbootrace 2019 in Nijmegen geannuleerd. 

 

doe ook mee!

Op zondag kun je meedoen met jouw buurt of bijvoorbeeld sport-, muziek- of studentenvereniging. Voor bedrijven en andere organisaties is er de Bedrijvenrace op zaterdag. Ga ook de sportieve strijd aan! Ervaar de geweldige teambuilding en gezelligheid van het festival. Het meedoen aan de drakenbootrace geeft een flinke, positieve boost binnen je buurt of vereniging. Het Drakenbootfestival verbindt! 

kosten

Het inschrijfbedrag voor buurten en verenigingen is  € 250,- inclusief btw. Daarmee kunnen we slechts een deel van de kosten van de drakenbootrace dekken. Met sponsorgelden en horeca-omzet worden het overige deel van de wedstrijd, alle nodige faciliteiten en het programma op zondag bekostigd. Vanwege het maatschappelijke karakter van de race op zondag proberen we op die manier de inschrijfkosten zo laag mogelijk te houden voor jullie!

verenigingen

Alleen officiële verenigingen kunnen meedoen aan de drakenbootrace op zondag. Dat wil zeggen dat de vereniging ook als vereniging ingeschreven moet staan bij de kamer van koophandel. Hier onder vallen bijvoorbeeld sportverenigingen, muziekverenigingen etc. 

Uitzondering hierop zijn personeelsverenigingen van bedrijven, zij kunnen niet mee doen op zondag maar wel bij de drakenboot bedrijvenrace op zaterdag. 

Team

Een team bestaat uit minstens 17 man: 1 trommelaar en 16 peddelaars, wel is het handig om een paar reserve-peddelaars te hebben. Wij zorgen voor de originele drakenboten en een ervaren stuurman/vrouw. Je mag ook met twee buurten of verenigingen samen één team vormen. De minimumleeftijd voor teamleden is 16 jaar. 

ERVARING niet nodig

Drakenbootvaren is niet moeilijk, iedereen kan aan de race meedoen. Ervaring is niet nodig. De enige eis is dat alle teamleden minimaal 16 jaar zijn en kunnen zwemmen! 

Bij de eerste race geeft de stuurman een uitgebreide uitleg en kan tijdens het opvaren naar de start alvast geoefend worden. Je zult de slag al snel te pakken hebben én je voelt meteen de adrenaline opborrelen om te willen winnen! 

varen

Je vaart met je team 3x in de voorrondes, over een afstand van circa 250 meter. De beste teams gaan door naar de halve finales en vervolgens finales. Twee weken voor de race ontvang je het wedstrijdschema. De voorste 2 peddelaars bepalen het ritme en tempo. De trommelaar slaat op het tempo van de voorste 2 peddelaars op de trom, zodat de rest van de peddelaars dit ritme kunnen volgen. Vooral het gelijktijdig insteken van de peddels is, naast kracht, bepalend voor de snelheid. Dat maakt het drakenbootvaren een echte teamsport, samenwerking is essentieel! 

Doe je mee met een team?

Klik dan hier voor meer specifieke informatie voor buurtenteams en verenigingenteams. Je vindt hier bijvoorbeeld:

- een overzicht van alle teams die meedoen
- welke prijzen er te winnen zijn
- info over de originaliteits Award
- drakentijd
- hoe bemachtig je een tent?
- consumpties en munten 

Teamlijst

Met de handige teamlijst kun je de indeling van je team in de drakenboot van te voren alvast afspreken. Je leest hier precies hoe je het gewicht het best kunt verdelen over de boot: wie in het midden, wie voor- of achterin, links/rechts. Zodat de boot straks recht en stabiel mogelijk in het water ligt, en je het snelst naar de finish vaart! Het ingevulde formulier moet tijdens het festival, voor jullie eerste race, ingevuld en ondertekend ingeleverd worden bij de Informatiestand. Klik hier om hem te openen:

Teamlijst

reglementen

Deelnamereglement teams & huisregels


TIPS voor het varen & veiligheid

Onze stuurmannen en -vrouwen hebben de belangrijkste tips voor het varen en de veiligheid voor je op een rijtje gezet. Neem ze alvast goed door met je team!

Tips voor het drakenbootvaren
Veilig Varen

instructiefilm

Vaar je binnenkort mee in de drakenbootrace? Kijk dan alvast even naar deze korte instructiefilm en tips, samen met je teamleden. Dan leer je alvast de belangrijkste kneepjes van het drakenbootvaren, zodat je tijdens de wedstrijd sneller en veilig naar de finish vaart!