inschrijven Drakenboot Bedrijvenrace - augustus 2018

inschrijfformulier 


Ja, wij ontvangen graag alle informatie zodra de inschrijving opent en de datum voor 2018 bekend is!


 

 
 
 
 
 
  

doe ook mee! 

Ga ook de sportieve strijd aan! Ervaar de geweldige teambuilding, het meedoen aan de drakenbootrace geeft een flinke, positieve boost binnen je bedrijf, tussen collega's en met relaties. Je kunt je profileren bij een uitzonderlijk groot publiek én je ontmoet in een relaxte, gezellige sfeer zo'n 30 andere bedrijven. Het Drakenbootfestival verbindt!

sponsorfolder aanvragen

Vraag nu de sponsorfolder 2017 aan, voor meer info over deelname, sponsoring en een indicatie van de prijzen! Deze folder ontvang je zo snel mogelijk.

Begin 2018 is de brochure voor het festival 2018 klaar, deze ontvang je meteen zodra deze klaar is!


Ja, stuur mij de brochure 2017 voor Nijmegen!


 
 
 
 
Inschrijven

Begin 2018 vind je hier het inschrijfformulier om je team aan te melden voor de Bedrijvenrace. Er is plek voor ongeveer 30 teams per dag. Inschrijven kan zolang er plaats is, tot uiterlijk 31 juli 2018.

Team

Een team bestaat uit minstens 17 man: 1 trommelaar en 16 peddelaars, wel is het handig om een paar reserve-peddelaars te hebben. Wij zorgen voor de originele drakenboten en een ervaren stuurman/vrouw. Je mag ook met twee bedrijven (of op zondag twee buurten of verenigingen) één team vormen. 

ERVARING niet nodig

Drakenbootvaren is niet moeilijk, iedereen kan aan de race meedoen. Ervaring is niet nodig. De enige eis is dat alle teamleden minimaal 16 jaar zijn en kunnen zwemmen! 

Bij de eerste race geeft de stuurman een uitgebreide uitleg en kan tijdens het opvaren naar de start alvast geoefend worden. Je zult de slag al snel te pakken hebben én je voelt meteen de adrenaline opborrelen om te willen winnen! 

varen

Je vaart met je team 3x in de voorrondes, over een afstand van circa 250 meter. De beste teams gaan door naar de halve finales en vervolgens finales. Twee weken voor de race ontvang je het wedstrijdschema. De voorste 2 peddelaars bepalen het ritme en tempo. De trommelaar slaat op het tempo van de voorste 2 peddelaars op de trom, zodat de rest van de peddelaars dit ritme kunnen volgen. Vooral het gelijktijdig insteken van de peddels is, naast kracht, bepalend voor de snelheid. Dat maakt het drakenbootvaren een echte teamsport, samenwerking is essentieel! 


Teamlijst

Met deze teamlijst kun je de indeling van je team in de drakenboot van te voren alvast afspreken. Je leest hier precies hoe je het gewicht het best kunt verdelen over de boot: wie in het midden, wie voor- of achterin, links/rechts. Zodat de boot straks recht en stabiel mogelijk in het water ligt, en je het snelst naar de finish vaart! Het ingevulde formulier moet tijdens het festival, voor jullie eerste race, ingevuld en ondertekend ingeleverd worden bij de Informatiestand. Klik hier om hem te openen:

Teamlijst

meer info voor teams 

Doe je mee met een Bedrijventeam? Klik dan hier voor meer specifieke informatie. Je vindt hier bijvoorbeeld:

  • - een overzicht van alle teams die meedoen
  • - welke prijzen er te winnen zijn
    - info over de Originaliteits Award
  • - drakentijd

reglementen

Deelnamereglement teams & Huisregels
Ticketvoorwaarden


TIPS voor het varen & veiligheid

Onze stuurmannen en -vrouwen hebben de belangrijkste tips voor het varen en de veiligheid voor je op een rijtje gezet. Neem ze alvast goed door met je team!

Tips voor het drakenbootvaren
Veilig Varen


instructiefilm

Vaar je binnenkort mee in de drakenbootrace? Kijk dan alvast even naar deze korte instructiefilm en tips, samen met je teamleden. Dan leer je alvast de belangrijkste kneepjes van het drakenbootvaren, zodat je tijdens de wedstrijd sneller en veilig naar de finish vaart!