programma

Vrijdag    : 18.00-24.00 uur

Zaterdag : 10.00-24.00 uur
Zondag   : 10.00-20.00 uur

Drakenbootraces

Op zaterdag en zondag zijn de drakenbootraces het spetterende middelpunt van het festival. Zo’n 120 teams gaan de sportieve strijd op het water aan. Met zijn 17-en peddelen ze in een twaalf meter lange drakenboot om de titels. Hoe beter de peddelaars erin slagen om volledig gelijktijdig te peddelen, des te dichter bereiken ze dat doel. Veel teams zijn uitgedost in de meest bijzondere creaties. Een groot spektakel! Aan het eind van de dag wordt in de spannende finales beslist welk team dit jaar de troffee mee naar huis mag nemen. De drakenbootraces vinden plaats tussen ongeveer 11.00 en 19.00 uur.


foto: Dotan

Drakenboot in Concert

Een knallend en swingend concert, uniek voor Apeldoorn! Op vrijdagavond 24 juni wordt het festivalterrein omgetoverd tot een groot pop-podium, waar grote bands en artiesten het podium opklimmen om een fantastisch concert te geven. In de sfeervolle entourage van de kanaaloevers, onder de ondergaande zon en met de gezellige, gemoedelijke sfeer die zo kenmerkend is voor het Drakenbootfestival. Dit jaar treden op mainstage: Rondé, DOTAN en BLØF! Op het podium van Plato/Mansion24 shows van de Nachtdienst, en op het festivalstrand draait DJ Chiel


foto: Casa Cuisina

foodtrucks

Mobiele keukens toveren het Havenpark 3 dagen lang om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Het lekkerste eten en de leukste live muziek maken van het Drakenbootfestival een gezellige belevenis. Van een maaltijdsalade of vers bereide pasta tot een heerlijke saté of broodje hamburger, de keuze is enorm! Op de foodtruckpagina op deze site vind je een klein voorproefje, maar bij de stands zul je zien dat het assortiment nog groter is!


foto: O'Dreams

Orpheus Theaterplein

Twee dagen lang programmeert Schouwburg Orpheus doorlopende shows in de cabaret/kleinkunsttent. Met geweldige shows van Ernest Beuving, Oeloek, O'Dreams en Cabocubajazz. Benieuwd naar deze shows die je hier (helemaal gratis!) kunt zien? Kijk dan hier voor alle info over het Orpheus Theaterplein!


foto: Tim Knol

podium plato/mansion24

Bij de gezellige en relaxte festivalsfeer hoort natuurlijk ook lekkere muziek. Op zaterdag- en zondagmiddag kun je bij het Podium van Plato/Mansion24 midden op het hoofdterrein genieten van heerlijke bands en muzikanten. Snuffel tussen de cd’s en knisperend vinyl van Plato bij de mooie retro caravan en brandweerwagen of scoor hier je trendy menswear en accessoires van Mansion24! Live on stage vind je dit weekend niemand minder dan Gallow Street, Lakshmi, Jeangu Macrooy en Tim Knol


foto: DJ Stino

Festivalstrand 

Op het festivalstrand in het Havenpark draaien ’s middags verschillende DJ’s heerlijke muziek. Met de fijne lounge-klanken, je voeten in het zand, onder de stralende zon en tussen de vele palmbomen waan je je hier bijna op Ibiza! Tijdens het Drakenbootfestival draaien hier voor jou afwisselend diverse DJ's van de United DJ School, DJ Stino, DJ Feike en DJ Chiel


foto: de mannen van Lijn 7

Beachparty

Met je blote voeten in het witte zand, tussen de palmbomen, quality Food & Drinks binnen handbereik, dansen op al je favoriete nummers en af en toe even uitrusten op een fijne loungebank. De Drakenboot BeachParty op zaterdag 25 juni is een zwoele zomermiddag en -avond vol heerlijk dansbare muziek van feestband "Lijn 7" en diverse DJ's! Klik hier voor meer info over de Beachparty


foto: Drakenland

Drakenland

Een kleurrijke wereld vol met prinsen, prinsessen en drakenjagers die je in levende lijve kunt ontmoeten. Kom kijken naar de spannende voorstelling ‘Draak en het Toverhuisje’ en dans mee in de “Drakenland Medieval Dance Party”, ga op de foto bij de Drakenland Photobooth, je kunt marshmallows roosteren, knuffelen met geitjes in de mini-boerderij of gamen in de nieuwe game-area. Alles helemaal gratis! Klik hier voor meer leuks over Drakenland! Een productie van Tim Koldenhof, die de shows speciaal voor het Drakenbootfestival heeft geschreven en gecomponeerd.


foto: Diabolo Huub

Kinderactiviteiten

Behalve in het Drakenland zijn er op zaterdag en zondag ook allerlei leuke activiteiten voor kinderen op het hoofdterrein. Er zijn springkussens, kinderen kunnen geschminkt worden en er zijn leuke shows van Circus PomPom en Diabolo Huub! 

braderie

Op zaterdag en zondag is er een gezellige braderie langs de kanaaloevers, waar het heerlijk snuffelen naar leuke spulletjes is! Mode, beauty, lifestyle, speelgoed, tassen, woonaccessoires, er is van alles te vinden. 


Gratis toegang

Het Grolsch Drakenbootfestival speelt zich af aan de Kanaaloevers in hartje centrum van Apeldoorn. Het festivalterrein is zaterdag en zondag de hele dag gratis toegankelijk. 

TICKETS

In de Ticketshop op deze website kun je tickets bestellen voor Drakenboot in Concert op vrijdagavond. 

servicekosten

De servicekosten zijn laag: € 1,25 per ticket. Dit zijn de kosten voor de transactie/IDEAL en het ticketsysteem.

Ticketvoorwaarden

Op alle tickets van het Drakenbootfestival zijn de Algemene Ticketvoorwaarden van toepassing. En voor iedereen die het festivalterrein betreedt, gelden een aantal huisregels. Lees deze hier alvast goed door! Door verkrijging en/of gebruik van een ticket en/of betreding van de locatie van het evenement gaat de bezoeker akkoord met de inhoud van de voorwaarden en huisregels.